Πανόραμα

Περιγραφή

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Δαμνόνι με κατεύθυνση τους λόφους τριγύρω από τον Πλακιά, ακολουθώντας τον "Αύλακα". Ο "Αύλακας" είναι ένα κανάλι νερού που χρησιμοποιείται για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής, με νερό που προέρχεται από τις πηγές του ποταμού Κουρταλιώτη.
Εξαιτίας του νερού, η φύση που συναντάμε στη διαδρομή αυτή είναι καταπράσινη, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι οι αναβάτες θα ιππεύσουν ανάμεσα στους ελαιώνες, θα διασχίσουν μικρά ποταμάκια και θα απολαύσουν την ποικίλη χλωρίδα και πανίδα της Κρήτης.
Μετά τον Αύλακα, η διαδρομή ακολουθεί ένα μονοπάτι με κατεύθυνση προς τους λόφους που βρίσκονται δυτικά, όπου οι αναβάτες θα συναντήσουν τα ερείπια από διάφορα αξιοθέατα της περιοχής. Φτάνοντας στις κορυφές των λόφων οι αναβάτες θα απολαύσουν σε πανοραμική θέα την περιοχή του Πλακιά και το λυβικό πέλαγος.

  • Τιμή: 30€ το άτομο για ιππασία 1 ώρας, 55€ το άτομο για ιππασία 2 ωρών    Επιλογή

Η εκδρομή αυτή ακολουθεί όμορφα καταπράσινα μονοπάτια και προσφέρει στους αναβάτες μια πλήρη εικόνα της ομορφιάς και της ποικιλίας της φύσης στην περιοχή καθώς και πανοραμική θέα του κόλπου του Πλακιά.


Φωτογραφίες