Γέφυρα Πρέβελη

Περιγραφή

Η διαδρομή αυτή ξεκινά από το Δαμνόνι ακολουθώντας τον "Αύλακα", ένα κανάλι νερού που χρησιμοποιείται για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής, και συνεχίζει ανατολικά, με κατεύθυνση τη γέφυρα του Πρέβελη. Εξαιτίας του νερού, η φύση που συναντάμε στη διαδρομή αυτή είναι καταπράσινη, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, οι αναβάτες θα ιππεύσουν ανάμεσα στις κοιλάδες του Πλακιά, που είναι πλούσιες από την κρητική χλωρίδα και πανίδα. Το θέαμα είναι βουκολικό, και οι αναβάτες θα συναντήσουν κοπάδια από πρόβατα, ρυάκια, ελαιώνες, και λιβάδια με αγριολούλουδα. Ο τελικός προορισμός είναι η μαγευτική γέφυρα του Πρέβελη, που περνά τον ποταμό Κουρταλιώτη.

Στην επιστροφή οι αναβάτες θα απολαύσουν τη μαγευτική θέα των βουνών ανατολικά του Πλακιά και του κόλπου προς το Δαμνόνι.

  • Τιμή: 100€ ανά άτομο, διάρκεια 4 ώρες    Επιλογή

Η εκδρομή αυτή ακολουθεί όμορφα καταπράσινα μονοπάτια και προσφέρει στους αναβάτες μια πλήρη εικόνα της ομορφιάς και της ποικιλίας της φύσης στην περιοχή καθώς και όμορφη θέα της κοιλάδας του Πλακιά και των γύρω βουνών.


Φωτογραφίες